Hlavní obsah

Při zřícení helikoptéry na jihu Francie zahynulo sedm osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Sedm lidí zahynulo při havárii soukromé helikoptéry, která se v sobotu večer ze zatím neznámých příčin zřítila u hory Cordon na jihovýchodě Francie. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na hasiče a policii. Nehoda se stala kolem 19. hodiny, když vrtulník společnosti Azur Hélicoptere při svém vzdušném křtu letěla ze zábavního parku v departementu Isere do sousedního departementu Ain.

Foto: Profimedia.cz

Při nehodě zahynulo všech sedm lidí, kteří se v helikoptéře nacházeli. Ilustrační foto

Článek

Stroj se zřítil do hornaté a neobydlené oblasti u hory Cordon. V jeho troskách zahynul pilot letecké společnosti a šest zaměstnanců zábavního parku společnosti Walibi, kteří využili volného dne k tomuto letu.

Poplach vyvolal očitý svědek, který viděl helikoptéru letět nízko nad zemí. Pak ji ztratil z očí a náhle uslyšel výbuch a pocítil silný zápach leteckého benzínu, uvedla policie.

Na místo neštěstí vyjelo kolem pěti desítek hasičů a stejný počet policistů.

Meteorologické podmínky v době neštěstí byly vcelku dobré, řekl agentuře AFP podprefekt Didier Doré a dodal, že bylo zahájeno vyšetřování příčin neštěstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám