Hlavní obsah

Prezidentka Čaputová a její rodina čelí výhrůžkám zabitím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v úterý na sociální síti informovala, že ona a členové její rodiny čelí výhrůžkám zabitím. „Důvody výhrůžek jsou pokaždé stejné – americká agentka, Soros, americká ambasáda,“ uvedla hlava státu. Obrátila se proto na policii. Z toho, že z ní a její rodiny udělal terč, obvinila lídra opoziční strany Směr a expremiéra Roberta Fica.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

Prezidentka v této souvislosti absolvovala dva výslechy jako poškozená. „Robert Fico opět šířil lži o americké agentce, Sorosově vládě (americký finančník maďarského původu George Soros, pozn. red.), konzultacích s americkou ambasádou,“ upozornila Čaputová.

„Už nebudu po x-té vysvětlovat, že je to absolutní lež, a zdlouhavě vysvětlovat, že okresní, krajský a nakonec i Ústavní soud jasně vyjádřily, že tato obvinění jsou nepodložená a překračují hranice politického souboje. Poslanec Fico to ví. A ví také, že dělat z někoho terč svými nenávistnými lžemi už na Slovensku zabíjelo,“ konstatovala Čaputová.

Jako matka na ochranu svých dětí

„Neklesnu na jeho úroveň a nebudu mu věnovat žádné přívlastky. Chci však využít všechny právní prostředky. Jako matka na ochranu svých dětí. Jako občanka na ochranu instituce, kterou dočasně zastupuji,“ dodala hlava státu.

V souvislosti s připravovanou vládou odborníků, kterou má v příštím týdnu prezidentka jmenovat, Fico řekl, že hlava státu ignoruje výsledky voleb v roku 2020. Na adresu nového premiéra Ľudovíta Ódora předseda opoziční strany Směr – sociální demokracie řekl, že je to „tvrdý odpůrce Směru“ a bývalý poradce ministra financí Ivana Mikloše.

„A najednou tento člověk, který je prokazatelně napojený na struktury mimovládního charakteru, Sorose, je nabídnut prezidentce. To není prezidentčin výběr,“ uvedl Fico.

Předseda Směru vyjádřil přesvědčení, že Soros vybral bývalého prezidenta Andreje Kisku, Čaputovou a teď nového premiéra Ódora.

Fico by chtěl po volbách vládnout s Pellegrinim

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám