Hlavní obsah

Převaděči stříleli po policejní hlídce na srbsko-maďarské hranici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společná srbsko-maďarská policejní hlídka se stala stala terčem střelby v oblasti města Mórahalom na společné hranici mezi oběma zeměmi. Podle webu police.hu neznámé osoby střílely ze srbské strany hranice.

Záběr na incident z 22. září na srbsko-maďarské hranici. Muže se samopalem organizuje nelegální přechodVideo: Police Hungary

 
Článek

Ke střelbě došlo ve čtvrtek 21. září, ale maďarská policie o incidentu informovala až v úterý. „Padly čtyři jednotlivé výstřely a několik krátkých dávek,“ uvedl web maďarské policie. Ke zranění osob nedošlo, ale jedna dávka měla jen těsně minout čtyřčlennou srbsko-maďarskou hlídku.

Policie zahájila trestní řízení proti neznámé osobě pro podezření z trestného činu zneužití zbraně a střeliva. Maďarská policie předpokládá, že střílelo několik osob, pravděpodobně členů převaděčských gangů. „Případ vyšetřuje společná srbsko-maďarská komise,“ uvedla agentura MTI.

Přechod zajišťoval muž se samopalem

Další den, tedy 22. září, zachytila bezpečnostní kamera umístěná u hraničního plotu na srbsko-maďarské hranici u obce Röszke skupinu 13 migrantů. Na záběrech kamery je vidět, že jejich přechod přes dvojí hraniční plot, který Maďarsko postavilo ještě v roce 2015, zajišťoval muž s automatickou zbraní. Všech 13 ilegálních migrantů bylo zadrženo na maďarské straně ve vzdálenosti asi 500 metrů od hranice. Policisté je doprovodili zpět na srbskou stranu.

V pondělí 25. září ohrožoval turecký občan hlídku maďarské policie pistolí v oblasti města Mórahalom. „Další muž ohrožoval policisty zbraní ze srbské strany,“ dodala agentura MTI s tím, že ke střelbě nakonec nedošlo a oba muži zmizeli na srbské straně. „Po několika hodinách byla zadržena skupina ilegálních migrantů a policisté ve skupině poznali muže, který na ně při zmíněném incidentu mířil pistolí. Muž byl zadržen a obviněn z útoku na veřejného činitele,“ dodala maďarská policie.

Do kosmu poletí maďarský astronaut. Bude druhý v historii země

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám