Hlavní obsah

Před pěti lety v Bratislavě umlátil Filipínce a pak se s ním fotil. Teď ho pustili za dobré chování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletý Juraj Hossu, který v roce 2018 v Bratislavě pod vlivem alkoholu a prášků surově ubil Filipínce Henryho Acordu (36), po necelých pěti letech opustil brány věznice. Ve středu o jeho propuštění rozhodl Okresní soud v Trnavě.

Foto: Profimedia.cz

Juraj Hossu

Článek

Návrh na jeho propuštění podal ředitel věznice, protože Hossu splnil všechny podmínky, včetně dobrého chování. Hossu dostane monitorovací náramek, nemůže vycestovat do zahraničí, nemůže opustit domov v nočních hodinách a nesmí pít alkohol.

Hossu byl odsouzen za zabití k devítiletému trestu odnětí svobody. Útočník se u soudu k činu přiznal.

„Díky Bohu, že jsem dostal druhou šanci, a doufám, že ji využiji,“ řekl Hossu při odchodu z věznice s tím, že to, co udělal, ho bude navždy mrzet. „Doufám, že budu odstrašujícím příkladem pro všechny, kteří pijí,“ dodal.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na Filipínce v centru BratislavyVideo: Bezpečnostní kamera

Slovák přiznal vinu v případu smrti ukopaného Filipínce

Zahraniční

S obětí se fotil jako s trofejí

Acorda se 26. května 2018 na Obchodní ulici v Bratislavě měl zastat dvou žen a Hossu ho surově napadl. Mnohem menšího Filipínce napadl pěstmi a pak ho kopal do hlavy. Útočník se pak vyfotografoval se svou obětí, jako kdyby to byla lovecká trofej. Acorda upadl do bezvědomí, došlo ke krvácení do mozku a po několik dnech v nemocnici zemřel. Útočník byl pod vlivem alkoholu a antidepresiv.

Acorda žil před útokem dlouhodobě v Bratislavě a pracoval v IT firmě. Podle slovenského tisku se předtím, než přijal práci na Slovensku, informoval, zda se jedná o bezpečnou zemi.

Drsný příběh nájemné vraždy. Za půl milionu oběť zastřelili a spálili

Krimi

Reklama

Související témata:
Juraj Hossu
Henry Acorda

Výběr článků

Načítám