Hlavní obsah

Drsný příběh nájemné vraždy. Za půl milionu oběť zastřelili a spálili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to likvidace ve stylu 90. let. Karlovarského vyhazovače Antonína S. měla dvojice nájemných vrahů v roce 2011 vylákat ven z domu a několika ranami z pistole ho usmrtit. Tělo pak střelci zabalili do koberce a v lese zapálili. Jako odměnu měli dostat okolo půl milionu korun od muže, který si vraždu údajně objednal.

Obžalovaní u Krajského soudu v Plzni, který minulý týden v neveřejném jednání rozhodl o prodloužení vazby u všech obžalovanýchVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Drsný případ z prostředí karlovarské galerky míří po 12 letech k soudu. Původně skončilo vyšetřování ve slepé uličce a kriminalisté spis uložili k ledu.

Podle zjištění Novinek ale v roce 2021 promluvil klíčový svědek, po jehož výpovědi detektivové loni v lednu zatkli trojici mužů a obvinili je z vraždy.

Státní zástupce nyní na ně podal obžalobu a jako trest požaduje 16 let do věznice se zvýšenou ostrahou.

„Obviněný Jan Š. postupně přesvědčil Petra P. a Jana T., aby za finanční odměnu usmrtili Antonína S. Oba následně poškozeného vylákali do areálu autoservisu, kde jej při chůzi od vrat k dílně Petr P. střelil do zad a pak po něm ještě nejméně třikrát vypálil, z toho jednou ho trefil do hlavy,“ stojí v obžalobě, do které měly možnost Novinky nahlédnout.

Podezřelý z vraždy ženy v pražském hotelu spáchal sebevraždu

Krimi

Tělo oba obvinění zabalili do koberce a odvezli k lesní cestě, kde jej odhodili do příkopu a zamaskovali dřevem, které polili benzínem a zapálili.

Obvinění stojí především na výpovědi člověka, který měl Petru P. obstarat vražednou zbraň. Ten jako svědek nyní tvrdí, že se mu následně Petr P. svěřil, co s Janem T. udělali.

Z obžaloby vyplývá, že se svědek rozhodl po deseti letech vypovídat ze strachu z Petra P., který mu prý začal vyhrožovat smrtí poté, co mu přebral přítelkyni.

„Petr chtěl po mně sehnat zbraň s tlumičem. Na co ji chce, mi neřekl. Já se ho na to neptal. Obstaral jsem mu černou pistoli ráže 7,65 mm, za kterou mi zaplatil 25 tisíc korun. Na zkoušku jsme z ní společně vystříleli dva zásobníky,“ uvedl svědek vyšetřovatelů.

Podle jeho slov za ním Petr P. přišel druhý den po vraždě a řekl mu, že zabili Antonína S. „Byl hodně rozrušený. Líčil to tak, že když ho střelil do zad, tak se na něj Antonín S. otočil a řekl, aby mu zavolal doktora. Na to ho Petr ještě několikrát střelil,“ líčil muž do policejního protokolu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaní u Krajského soudu v Plzni

Pak jej měl Petr P. požádat, aby s ním jel do autoservisu a pomohl mu zkontrolovat, jestli zahladil všechny stopy.

„Našli jsme tam ještě jednu nábojnici a také jsem ho upozornil na to, že prkna na vratech autoservisu jsou asi na třech místech prostřelena. Chtěl po mně, abych se mu zaručil, že to nikomu neřeknu. Ještě jsem mu poradil, aby zbraň rozebral, vyndal úderník, hlaveň dal do lisu a pak vše vyhodil,“ tvrdil svědek.

Z kamarádství až k nenávisti

S Petrem P. ho prý pojilo dlouholeté přátelství. „Známe se přes 20 let. Dělali jsme vyhazovače na diskotékách a trávili spolu i volný čas. Byli jsme důvěrní přátelé. Když se mi Petr přiznal k vraždě, nebál jsem se, byli jsme kamarádi,“ vypovídal dále muž, který už jako mladistvý skončil ve vězení za účast na vraždě.

Zlom v kamarádství nastal někdy v roce 2018. „To jsem si začal s jeho přítelkyní a vše se obrátilo v absolutní nenávist. Když jsem mu oznámil, že jsem se do Elišky zamiloval a že spolu chodíme, poslal mi několik výhrůžných zpráv. Jednou jsem ho potkal v autě, přejížděl palcem vodorovně po krku, což byla jasná výzva, že nás dostane. Taky jsem se dozvěděl, že si opatřil zbraň. V roce 2021 jsme se museli odstěhovat z Varů,“ vzpomínal svědek.

Oběť prý ale neznal. O zavražděném muži věděl z doslechu jen to, že se živil vymáháním dluhů a přepadáváním vietnamských pěstíren. Proč ho měl nechat Jan Š. zavraždit, netuší.

„Jan Š. měl ve Varech několik hudebních podniků. Snažil se vystupovat jako boss bossů. Dokonce si tiskl bankovky se svojí podobiznou. Spory měl snad s každým a řešil je po svém. Například se jednou nepohodl s někým kvůli své přítelkyni a nechal mu zapálit auto, za jehož stěrač strčil nábojnici,“ uzavřel svědek.

Doutnající tělo našel lesník

Ještě doutnající tělo Antonína S. objevil 3. října 2011 mezi obcemi Hlinky a Přílezy lesník Ludvík Poláček.

„Při pochůzce jsem spatřil v příkopu u cesty kouř z doutnajících zbytků dříví. Zastavil jsem, protože jsem měl obavy, aby se oheň nerozšířil do lesa. Pod ohořelým dřívím ale byly patrné lidské ostatky. Rozpoznal jsem části těla ve značném stadiu ohoření. Evidentně jsem tam viděl části dolních lidských končetin,“ popsal hrůzný nález lesník, který na místo přivolal policii.

Nájemná vražda na Frýdecku nevyšla, podnikatel dostal za její přípravu 12 let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám