Hlavní obsah

Před finále Ligy mistrů evakuovali v Kyjevě pět stanic metra. Anonym hrozil bombou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Kvůli anonymní hrozbě bombovým útokem zavřeli v sobotu po poledni v Kyjevě před finále fotbalové Ligy mistrů pět stanic metra pro vstup i výstup. Ze stanic byli evakuováni cestující, uvedl list Ukrajinska pravda. Policie však žádnou bombu nenašla. Cestujíc v kyjevském metru i tak čekají omezení, ta však souvisejí čistě se sportovním podnikem.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Metro v Kyjevě

Článek

Pro vstup a výstup byly kvůli hrozbě zavřeny stanice Dnipro, Hidropark, Livobrežna, Arsenaľna a Heroji Dnipra. O uzavírce informovalo Kyjevské metro.

„Stanice jsou uzavřené pro cestující a provádíme kontroly,” uvedl dopravní podnik metropole na facebookovém profilu. Policie začala prověřovat informaci z anonymního telefonátu z 13:20 (12:20 SELČ). Žádnou bombu ale nenašla.

V ukrajinské metropoli se večer hraje finále fotbalové Ligy mistrů, v němž se o titul utkají Real Madrid a FC Liverpool. Do města se kvůli tomu sjely desetitisíce fanoušků.

Kvůli zápasu byly provedeny úpravy v provozu metra, v šest večer se zavře stanice Olympijska. Podle potřeby bude během dne uzavřen vstup do dalších devíti stanic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám