Hlavní obsah

Požár na Tenerife vyhnal z domovů 3000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona požárů na Kanárských ostrovech ještě neskončila. Hasiči na Tenerife bojují s rozsáhlým požárem, kvůli němuž úřady nařídily preventivní evakuaci tří tisícovek lidí. Plameny se podle listu The Guardian šíří ve stejné oblasti, kde hořelo i letos v srpnu, ale zatím neohrožují turistická letoviska.

Kvůli lesním požárům na Tenerife bylo evakuováno 3000 lidí.Video: Reuters

 
Článek

Požár na Tenerife vypukl ve středu odpoledne na severovýchodě ostrova. „Hasičům pomáhá šest helikoptér,“ uvedl deník The Guardian s tím, že hoří ve velmi nepřístupném terénu.

Úřady až dosud evakuovaly 2400 obyvatel ze Santa Úrsuly, šest stovek lidí opustilo obec La Orotava. Požáry ale podle listu neohrožují žádné z tenerifských letovisek, bez problémů fungují i obě letiště na ostrově, jak větší Tenerife Sur, tak menší Tenerife Norte.

Foto: Reuters

Kvůli lesním požárům na Tenerife bylo evakuováno 3000 lidí.

Příčina požáru není známa, na Kanárských ostrovech panují na říjen neobvykle vysoké teploty přes 30 stupňů, které jsou běžné spíše v létě.

Letos v srpnu požár na Tenerife zničil plochu o rozloze 150 čtverečních kilometrů a domovy muselo opustit na 12 tisíc lidí. Také tehdy své domovy museli opustit lidé v obci La Orotava.

Foto: Borja Suarez, Reuters

Hasičský vrtulník na Tenerife

Hříčka přírody: ničivé požáry v Austrálii během jediného dne vystřídala hrozba bleskových povodní

Svět

Když vyjdete ven, začnete se dusit. Tenerife sužuje nejhorší požár za posledních 40 let

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám