Hlavní obsah

Potulní psi v ruské zoo zmasakrovali šest klokanů s mláďaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smečka potulných psů v zoo v ruském Kalinigradu zabila nejméně šest klokanů, včetně tří samic s mláďaty. Informovala o tom agentura RIA Novosti s odkazem na hlavní veterinářku zoo Světlanu Jarovou.

Foto: Franklin Park Zoo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Zabili tři samičky klokana Bennettova s mláďaty, dva samečky téhož druhu a jednoho samečka klokana šedého," oznámila Jarová. "Psi nezaútočili kvůli hladu, ale protože poslechli lovecký instinkt," tvrdí expertka.

Pouze klokana šedého psi neusmrtili přímo. Pošel poté, co v panice narazil do ohrady kolem výběhu. Tento druh totiž v noci špatně vidí.

Na místo přispěchali strážci zoo vyburcovaní štěkotem. Bylo ale už příliš pozdě a psům se podařilo utéci dírou v plotě.

V kaliningradské zoo se už v minulosti odehrálo několik útoků potulných psů. Zabili lamu a jelena, řekla Jarová. "Máme problém se psy. A samozřejmě, jako obvykle, nemáme dostatek peněz na jeho řešení," dodala zástupkyně zoo.

Ruské zoologické zahrady ze sovětské éry jsou ve špatném stavu a chovají zvířata ve stísněných výbězích, poznamenala agentura AFP. Zoo v nejzápadnější výspě Ruska bylo založeno už na konci 19. století, tedy v době, kdy město bylo německé a jmenovalo se Königsberg.

Reklama

Výběr článků

Načítám