Hlavní obsah

Útok Afghánce v Rakousku nepřežil už druhý člověk

– Vídeň

Pondělní útok nožem v severorakouské obci Wullowitz u českých hranic si vyžádal druhou oběť. Těžkým zraněním podlehl pracovník místní ubytovny pro žadatele o azyl. V pátek to podle agentury APA oznámila policie.

Foto: Hornorakouská policie

Afghánec hledaný v Rakousku pro vraždu

Článek

Útok spáchal neúspěšný afghánský žadatel o azyl Džamál Ali Ahmad, který nejprve pobodal 32letého pracovníka ubytovny, jenž ho měl na starosti. Na útěku zabil místního zemědělce, aby se zmocnil jeho auta.

Rakouské úřady od první chvíle hovořily o zranění 32letého pracovníka ubytovny jako o velmi vážném a uváděly, že muž je v kritickém stavu. Třiatřicetiletý Afghánec v ubytovně pro azylanty nežil, v pondělí se ovšem sešel s jejím pracovníkem, aby si promluvil o své pracovní budoucnosti. Rozprava se ale změnila v hádku, která skončila útokem, při kterém Afghánec muže bodl do hrudi.

Rakouská policie zadržela Afghánce, který u českých hranic útočil nožem

Evropa

Afghánec následně na kole odjel k nedalekému statku. Sedláka zabil a odjel v jeho hnědém citroenu. V tomto voze ho také policie v pondělí v noci u Lince zadržela.

Ubytovna, ve které žilo asi dvacet žadatelů o azyl a ve které v minulosti bydlel i afghánský útočník, byla mezitím uzavřena. V rozhovoru na Life Radiu to oznámil šéf hornorakouské pobočky rakouského Červeného kříže Thomas Märzinger.

Případ vyvolal velkou pozornost nejen v Rakousku, ale také v České republice. Z počátku totiž nebylo vyloučeno, že Afghánec se pokusí utéct do Česka, proto byla česká policie v pohotovosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám