Hlavní obsah

Polští odboráři ze Solidarity budou mít levnější benzín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Členové polského odborového svazu Solidarita a jejich rodiny budou moci tankovat levněji v síti benzinových stanic firmy Lotos. O dohodě mezi odbory a státní firmou informovala televize TVN 24.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo firmy Lotos

Článek

Firma od podzimu poskytne statisícům odborářů a jejich rodinným příslušníkům slevové karty skýtající možnost ušetřit na palivu, olejích, náplních do ostřikovačů či při využití myčky nebo kavárny na benzínce. U benzínu se slevy mají pohybovat v rozmezí sedmi až 15 grošů za litr (asi 0,40 až 0,90 Kč), ostatní zboží bude levnější o 10 až 15 procent.

„Od loňska jsme uskutečňovali pilotní projekt s regionálními odbočkami Solidarity. Byli jsme spokojeni, a proto jsme uzavřeli dohodu na centrální úrovni s největším odborovým svazem v Polsku. Je to důležitý krok pro síť Lotos,” uvedl šéf firmy Wojciech Weiss.

Lotos, který má sídlo v Gdaňsku, kde je rafinérie a kde taky v místní loděnici vznikla Solidarita, ke konci loňského roku disponoval 493 benzínkami, což firmu řadilo v Polsku na třetí místo. Kontrolu nad firmou se chystá převzít koncern PKN Orlen. Souhlas Evropské komise s tímto krokem se očekává během prvního pololetí příštího roku, dodala stanice.

Server Trojmiasto.pl připomněl, že v samé firmě Lotos bývají vztahy s odboráři dosti komplikované - s výjimkou odborového svazu Solidarita. Ten se za současné politické situace těší reputaci odborů blízkých nynější vládě. Lotos tvrdí, že je otevřen ke spolupráci i s dalšími odbory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám