Hlavní obsah

Polský Fritzl: Všichni ve vesnici jsou v šoku. O tom, co se děje, ale věděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu Novinky informovaly o hrůzném činu, který otřásl Polskem. Ve sklepě rodinného domu v obci Czerniki v Pomořském vojvodství na severu země policie objevila tři mrtvá tělíčka novorozenců. Postupně vycházejí na světlo další podrobnosti k případu.

Foto: Profimedia.cz

Dům v obci Czerniki, kde byla nalezena těla dětí

Článek

„Čtyřiapadesátiletý Piotr G. zplodil dva novorozence se svou dvacetiletou dcerou Paulinou a třetího s další dcerou, čímž se dopustil incestu a stal se otcem i dědečkem zároveň. Právě on měl všechny tři děti krátce po narození zavraždit, jak vyplynulo z informací speciálního vyšetřovacího týmu,“ uvedl deník Fakt.

Polská prokuratura uvedla, že nalezená těla novorozenců budou postupně podrobena pitvě v Ústavu soudního lékařství v Gdaňsku.

„Je možné, že na pozemku v  Czernikach se nachází několik mrtvých těl. Policie prohledává nejen sklep domu, ale i jeho okolí pomocí 3D skeneru,“ uvedla televize Polsat. Ta připomněla také, že manželka Piotra G. zemřela před 15 lety. Měli spolu 12 dětí, které byly svěřeny do péče otce.

Ve sklepě domu na severu Polska objevili těla tří novorozenců

Evropa

„Lidé v  Czernikach jsou v šoku, ale všichni věděli, co se v domě děje, co otec s dcerami dělají,“ napsala Gazeta Wyborcza v článku s titulkem „Polský Josef Fritzl“, kterým odkazuje na rakouský případ, kdy otec věznil svou dceru, kterou znásilňoval a plodil s ní děti.

List citoval výpovědi místních obyvatel. „Dcera Paulina byla do svého otce, kterému říkala Piotr, úplně zamilovaná, vodila ho za ruku po vesnici, netajili se tím, že tvoří pár, všichni to věděli,“ uvedla jedna z osob.

Piotr G., který je zadržován i se svou dcerou Paulinou, byl v neděli obviněn z vraždy tří novorozenců a dvou případů incestu. „V sobotu byla Paulina obviněna z dvojnásobné vraždy a incestu, kterého se měla na rozdíl od své mladší sestry dopustit dobrovolně,“ uvedla Gazeta.pl.

Nikdo mi to neuvěří. Policista prozradil první slova Fritzlovy dcery po 24 letech věznění

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám