Hlavní obsah

Nikdo mi to neuvěří. Policista prozradil první slova Fritzlovy dcery po 24 letech věznění

Policista Willibald Reitner byl první, kdo v dubnu 2008 zpovídal Elizabeth Fritzlovou, kterou 24 let ve sklepení rodinného domu v rakouském Amstettenu věznil a znásilňoval její otec Josef Fritzl. Teď pro dokument televize Channel 5 prozradil první slova Fritzlové po vysvobození. Informoval o tom Daily Mail.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Elizabeth Fritzlová a její otec Josef, který ji 24 let věznil.

Článek

Elizabeth prý nejprve neříkala nic. „Stejně mi nikdo neuvěří,“ prohlásila pak.

Reitner jí opatrně odvětil, že byla obětí, načež se u Elizabeth změnil výraz v obličeji a zopakovala: „Když to povím, jak to všechno přesně bylo, nikdo mi to neuvěří“.

Fritzlová se otevírala postupně. „Měla opravdu strach, že jí nikdo neuvěří a všichni budou věřit jen jejímu otci,“ popsal Reitner s tím, že pak však žena „udala nějaké podmínky“.

První podmínkou bylo, že „už ho nikdy nechce vidět“. „Myslela Fritzla. Nikdy o něm nemluvila jako o Fritzlovi nebo otci, pokaždé o něm mluvila jako o něm,“ Reitner.

To byl rok 2008. V březnu následujícího roku byl Josef Fritzl odsouzen na doživotí.

Elizabeth, která byla jedním ze sedmi dětí dnes 82letého Fritzla, otec unesl, když jí bylo osmnáct let, a donutil ji předstírat, že utekla do zahraničí. O 30 let mladší dceru 3000krát znásilnil a zplodil s ní sedm dětí.

Tři s ní celou dobu žily ve sklepě, který Fritzl proměnil ve zvukotěsné a důmyslně zabezpečené vězení. Další tři děti vychovával s manželkou Rosemarie v bytě, přičemž tvrdil, že je Elizabeth opustila. Sedmé dítě zemřelo po porodu.

Elizabeth a její děti byly osvobozeny, když vážně onemocněla 19letá dcera Kerstin a Elizabeth přiměla Fritzla, aby ji vzal do nemocnice.

Elizabeth dnes žije s rodinou na utajovaném místě pod jiným jménem. Rosemarie Fritzlová se s manželem po jeho uvěznění na dálku rozvedla. Dům v Amstettenu loni koupila žena místního hostinského společně s ruskou investorkou. Sklep nechaly úřady před čtyřmi lety zalít betonem.

Plánoval jsem rodinu rozpustit v kyselině, svěřil se Fritzl spoluvězni

Evropa

TÉMA: Rakušan Fritzl 24 let zneužíval a věznil dceru

Speciály
Foto: Právo

Plán sklepení Fritzlova domu

Reklama

Výběr článků

Načítám