Hlavní obsah

Ve sklepě domu na severu Polska objevili těla tří novorozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těla tří novorozenců objevili policisté zakopaná ve sklepě rodinného domu v obci Czerniki v Pomořanském vojvodství na severu Polska. Informoval o tom v sobotu portál Onet.pl s odvoláním na vyjádření kriminalistů, kteří pokračují ve vyšetřování hrůzného činu. Předpokládají, že mohou najít ještě další ostatky.

Foto: Profimedia.cz

Vůz polské policie. Ilustrační foto

Článek

„Policie již zadržela 54letého Piotra G. a jeho 20letou dceru Paulinu, kteří jsou pravděpodobně rodiči mrtvých novorozenců. Jejich ostatky byly nalezeny ve značném rozkladu,“ uvedla v sobotu televize TVN24.

Piotr G. ovdověl před 15 lety. Po manželčině smrti se sám staral o 12 dětí. Podle předběžných zjištění je matkou mrtvých novorozenců jeho nejstarší dcera Paulina. Těhotenství na ní nikdo nezpozoroval, břicho si zřejmě obvázala, uvedl deník Fakt.pl.

Patologům se zatím nepodařilo zjistit, kdy došlo k narození či úmrtí jednotlivých novorozenců, vyšetřování případu je však teprve v počáteční fázi, dodal deník.

K porodu posledního mrtvého novorozence zřejmě došlo před pár týdny, jeho ostatky policisté v pátek našli jako první. Při prohledávání místa činu narazili na další těla. Jedno našli v pátek pozdě večer, další v sobotu.

Muž i žena byli zadrženi. Matce novorozenců hrozí doživotní vězení.

Lepší zemřít než zhřešit, učí se polské děti v hodinách náboženství

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám