Hlavní obsah

Polsko na měsíc obnovilo kontroly na hranicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polsko od pondělí na měsíc obnovuje kontroly na hranicích, včetně hranic s Českem. Důvodem jsou tři významné mezinárodní akce, které se v červenci uskuteční na polském území. Úřady ujišťují, že kontroly budou pouze namátkové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dočasné opatření souvisí s vrcholnou schůzkou Severoatlantické aliance, se Světovými dny mládeže a návštěvou papeže. Summit NATO se bude konat 8. a 9. července ve Varšavě a Světové dny mládeže od 25. do 31. července v Krakově. Papež František bude pobývat mezi účastníky dnů mládeže od 28. do 31. července.

Podle sdělení polských úřadů se kontroly budou provádět od 4. července do 2. srpna na hranicích s Českem, Německem, Litvou a Slovenskem a také v přístavech a na letištích.

Mluvčí polské pohraniční stráže Joanna Rokická ujistila, že v cestování do země se v zásadě nic nezmění. Kontroly budou podle ní prováděny namátkově u vybraných lidí.

Související témata:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Foto: Profimedia.cz

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Papež František

České ministerstvo zahraničí v této souvislosti informovalo, že cestující budou moci v uvedeném období překračovat polské hranice pouze na určených místech. Do seznamu těchto míst je možné nahlédnout na webu ministerstva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám