Hlavní obsah

Polovina Slováků nechce Matoviče

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaapadesát procent Slováků se vyjádřilo, že premiér Igor Matovič by měl přenechat funkci někomu jinému. Vyplývá to z lednového průzkumu agentury Median SK.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský premiér Igor Matovič

Článek

Podle průzkumu si 60 procent Slováků myslí, že Matovič není dobrý premiér, opak si myslí jen 17 procent obyvatel. Třiašedesát procent respondentů vyjádřilo názor, že Matovič nezvládá boj s pandemií covid-19. Průzkum se uskutečnil od 7. do 13. ledna.

Ve volbách by Matovičova strana skončila až třetí

Podle lednového průzkumu agentury Focus by parlamentní volby vyhrála opoziční strana Hlas-sociální demokracie expremiéra Petera Pellegriniho se ziskem 24,3 procenta hlasů.

Fico i Pellegrini tlumí nevraživost

Evropa

Druhá by skončila vládní strana Svoboda a Solidarita (13,3 %) a třetí hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti současného premiéra Igora Matoviče (10,1 %). Lidovou stranu Naše Slovensko Mariana Kotleby by volilo 9,7 procenta Slováků a stranu Směr-sociální demokracie expremiéra Roberta Fica 9,1 procenta respondentů.

Do parlamentu by se ještě dostala strana Progresivní Slovensko (5,2 %) a vládní hnutí Jsme rodina (5,1 %). Naopak mimo parlament by zůstala vládní strana Za lidi (4,2 %).

Na Slovensku odstartovalo další kolo plošného testování

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám