Hlavní obsah

Policie zadržela střelce z moskevské továrny, skrýval se ve skladu

Moskva

Ruská policie ve čtvrtek ráno zadržela bývalého ředitele a spoluvlastníka moskevské továrny na sladkosti Meňševik, který je podezřelý, že ve středu v podniku zastřelil jednoho muže. Informují o tom ruská média. Ilja Averjanov se po střelbě skryl před strážci zákona, kteří našli jen jeho zbraň.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Policisté na místě střelby v Moskvě

Článek

Mluvčí moskevské policie Jurij Titov uvedl, že se policistům podařilo podezřelého vypátrat ve skladu někdejší tiskárny deníku Pravda. Po zadržení ho předali vyšetřovatelům.

Střelba v továrně podle médií vypukla poté, co za ředitelem přišel věřitel - či exekutor - v doprovodu desítky strážců. Averjanov dnes na svou obhajobu uvedl, že reagoval na to, že jeden z vymahačů dluhů na něj namířil pistoli. Proto se bránil střelbou ze své legálně držené lovecké karabiny Saiga, což je civilní poloautomatická verze proslulého kalašnikova.

Averjanov při tom smrtelně zranil jednatřicetiletého strážce Alexeje Osipova, uvedla agentura Interfax. Náboje na místě činu podle ní svědčí o tom, že Averjanov vystřelil šestkrát, zatímco z pistole bylo vypáleno 15 ran. Zbraně zkoumají odborníci.

Averjanov již v rozhlasovém rozhovoru krátce po střelbě tvrdil, že střílel v sebeobraně a že jeho firmy - prý za pomoci padělaných dokumentů - se zmocnila „banda kavkazská, osetinská, vedená dvěma prokurátory”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám