Hlavní obsah

Policie v Berlíně rozehnala propalestinskou demonstraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Berlínské policii se v neděli teprve po několika hodinách podařilo rozpustit propalestinské shromáždění na Postupimském náměstí. V německé metropoli přitom až do úterý platí zákaz demonstrací, kde je „s ohledem na konflikt na Blízkém východě důvodné podezření na antisemitský nebo extremistický obsah“.

Police rozehnala propalestinskou demonstraci v Berlíně.Video: Reuters

 
Článek

Házení různých předmětů, pepřový sprej a drobné fyzické potyčky. Tak to v neděli odpoledne vypadalo na Postupimském náměstí v centru Berlína při střetech více než tisícovky propalestinských demonstrantů a policejních sil.

Situace byla napjatá i proto, že berlínská radnice minulý týden zakázala propalestinské akce z obavy, že by mohly být zneužity pro propagaci násilí a terorismu.

Foto: Christian Mang, Reuters

Propalestinští demonstranti se střetávají s policií v Berlíně.

Podle serveru RBB24 se v neděli na nepovoleném shromáždění sešla asi tisícovka demonstrantů s palestinskými vlajkami a hesly kritizujícími Izrael. Na policejní výzvy k rozpuštění akce účastnící nereagovali, naopak se k nim přidávali další lidé. Demonstranti nakonec odešli v malých skupinkách za doprovodu policistů až po několika hodinách.

V jiných německých městech propalestinská shromáždění o víkendu proběhla bez větších problémů. V Kolíně nad Rýnem chtěla policie takovou akci zakázat, správní soud ale zákaz zrušil.

Anketa

Měly by být v ČR zakázány demonstrace, u nichž je důvodné podezření, že se na nich budou schvalovat akce Hamásu?
Ano
96,5 %
Ne
3,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6304 čtenářů.

Napříč Evropou, v Austrálii i USA se sešly propalestinské demonstrace

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám