Hlavní obsah

Policie potvrdila sebevraždu sestry, která se oběsila kvůli žertu rádia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská policie ve čtvrtek oficiálně potvrdila, že zdravotní sestra londýnské nemocnice, která se stala obětí fingovaného telefonátu australského rozhlasu kvůli hospitalizované těhotné vévodkyni Kate, byla ve svém pokoji v nemocniční ubytovně minulý týden nalezena oběšená. Oznámila to u londýnského soudu představitelka koronerovy kanceláře.

Foto: ČTK/AP

Jacintha Saldanhová

Článek

Pitva Jacinthy Saldanhaové byla provedena toto úterý. O sebevraždě se již v minulých dnech spekulovalo, ale oficiálně byly závěry pitvy zveřejněny až ve čtvrtek na úvod projednávání příčin smrti Saldanhaové. [celá zpráva]

Podle představitelky kanceláře koronera Saldanhaovou nalezli v pátek kolegyně a člen ochranky. Visela na šátku na dveřích šatníku. Na úvod vyšetřování okolností smrti řekl detektiv James Harman, že Saldanhaová měla také zranění na zápěstích. Policie našla tři dopisy na rozloučenou - dva v pokoji a třetí v jejích věcech.

Policie nezjistila podezřelé okolnosti úmrtí, což znamená, že na její smrti se nikdo další nepodílel. Podle Harmana při zjišťování okolností úmrtí policisté mluvili s přáteli, rodinnými příslušníky a kolegy Saldanhaové. Stejně tak zkoumali její e-maily a telefonní hovory.

Saldanhaová minulý týden přijala fingovaný telefonát australské rozhlasové stanice 2Day FM. Nepoznala, že jde o žert, nebyl jí podezřelý ani přízvuk moderátorky, protože pocházela z Indie, a přepojila hovor na oddělení, kde byla Kate. Její ošetřující sestra pak australským moderátorům, kteří se vydávali za členy královské rodiny, sdělila detaily o zdravotním stavu vévodkyně. [celá zpráva]

V Británii vyvolal případ šok a vlnu obviňování na adresu australských moderátorů. Stanice 2Day FM, která nahraný rozhovor s ošetřovatelkami vysílala, londýnské nemocnice nabídla půl miliónu australských dolarů (přes deset miliónů korun) pro rodinu zemřelé zdravotnice. Šestačtyřicetiletá Saldanhaová měla dvě děti a pohřbena má být v Indii, odkud rodina do Británie přijela před devíti lety.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám