Hlavní obsah

Polák v Gdaňsku zavraždil dělníka vysokozdvižným vozíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Násilnou smrtí skončil spor o vyplacení dlužné mzdy mezi 37letým gruzínským dělníkem a jeho bývalým šéfem přímo ve výrobní hale jedné loděnice v Gdaňsku na severu Polska. Rozzlobený Polák vysokozdvižným vozíkem úmyslně přitlačil mladého muže na sloup železné konstrukce a způsobil mu závažná zranění, na která následně zemřel. Pachateli hrozí doživotí.

Foto: Profimedia.cz

Vozidlo polské policie. Ilustrační foto

Článek

Incident, který se nejmenovaný devětačtyřicetiletý Polák snažil vydávat za nešťastnou náhodu, se odehrál v pondělí. Chladnokrevnou vraždu odhalily záznamy z bezpečnostních kamer.

„Analýza záznamu bezpečnostní kamery z místa tragédie ukázala, že to byl úmysl. Poté, co Polák náhle naskočil do vysokozdvižného vozíku, nejprve přejel gruzínského občana a následně ho doslova přišpendlil k železné konstrukci haly,“ informoval deník Rzeczpospolita s odvoláním na vyjádření mluvčí prokuratury v Gdaňsku Gražyny Wawryniukové.

Soud na Poláka uvalil tříměsíční vyšetřovací vazbu. Za vraždu mu hrozí až doživotní trest.

V Polsku zadrželi muže, který měl Rusům pomáhat s plánovaným atentátem na Zelenského

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám