Hlavní obsah

Pokud Ukrajinci uspějí, sáhneme po jaderné zbrani, hrozí opět Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský exprezident a expremiér Dmitrij Medvěděv, nyní zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady, znovu zvedl jadernou kartu. Prohlásil, že pokud ukrajinská protiofenziva uspěje a ukrajinským silám se podaří získat zpět část „ruských území“, bude Moskva nucena sáhnout po jaderné zbrani. Informuje o tom ruská agentura RBK.

Foto: Sputnik, Reuters

Dmitrij Medvěděv

Článek

„Nepřátelé by se měli modlit k našim vojákům,“ uvedl Medvěděv, který se od doby zahájení ruské invaze na Ukrajinu ohání hrozbou jaderného útoku poměrně často. Jak dále uvedl, ruští vojáci, kteří čelí ukrajinské protiofenzivě, tak ve skutečnosti „předcházejí světovému konfliktu“.

„Museli bychom se s ohledem na dekret prezidenta Vladimira Putina z 2. června 2020 uchýlit k použití jaderné zbraně. Jiná možnost prostě není. Proto se naši nepřátelé musejí modlit k našim vojákům. Brání tomu, aby se rozhořel jaderný požár,“ napsal Medvěděv na svém kanále na Telegramu.

Ruský exprezident se odkazuje na dekret č. 355 „O základech státní politiky Ruské federace v oblasti jaderného zadržování“, který připouští použití jaderné zbraně jako „krajního a nezbytného prostředku“.

Medvěděv sáhl k novým pohrůžkám u příležitosti Dne ruského námořnictva, který země slaví v neděli.

Třetí světová válka je nejen možná, ale i pravděpodobná, hrozí opět Medveděv

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám