Hlavní obsah

Podlitiny, tržné rány, dehydratace. V bratislavském domově důchodců měli týrat klienty

Bratislava

Vyšetřování odhalilo možné týrání seniorů v domově důchodců v bratislavské čtvrti Ružinov. Starosta městské části Martin Chren už kvůli tomu podal trestní oznámení pro podezření z týrání svěřené osoby.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vedení domova důchodců bylo okamžitě vyměněno. „Policii jsme odevzdali velmi podrobnou dokumentaci dvou případů. Je pro nás velmi důležité, aby se tyto případy důkladně prošetřily a aby se něco podobného už nikdy nezopakovalo,“ zdůraznil Chren.

Týrání se podle starosty může týkat nakonec až deseti lidí.

Ošetřovatelky domova seniorů Slunečnice policie obvinila z týrání

Krimi

Do domova důchodců byly začátkem února povolány intervenční týmy ministerstva zdravotnictví a resortu práce, sociálních věcí a rodiny. V domově totiž bylo stále víc klientů i zaměstnanců pozitivních na covid-19. Členové pomocných týmů si ale všimli známek špatného zacházení.

Situace s personálem už byla natolik kritická, že zařízení nedokázalo zajistit péči o klienty. Zatím ve dvou případech byly zdokumentovány podlitiny, tržné rány, modřiny, známky dehydratace, nedostatečná hygiena a odepírání stravy. Pracovníci, kteří byli podezřelí z takového chování, už v zařízení nepracují.

Reklama

Výběr článků

Načítám