Hlavní obsah

Počet obětí v Rusku vzrostl na 133

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyšetřovací výbor Ruské federace uvedl, že počet obětí pátečního teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy vzrostl na 133. Informuje o tom ruský list RIA Novosti.

Foto: ČTK/AP

Teroristický útok v Moskvě

Článek

„Do této chvíle bylo zjištěno, že celkový počet mrtvých je 93. Toto číslo může ještě stoupat,“ citoval nejprve telegramový kanál vyšetřovacího výboru ruský list.

Vyšetřovací výbor, který v Rusku sehrává roli federální kriminální ústředny, skutečně během sobotního dopoledne počet obětí navýšil, a to na 133.

Podle předběžných informací jsou příčinami všech úmrtí střelná poranění a otrava zplodinami v důsledku požáru, který propukl následkem nejméně dvou výbuchů v obchodním centru Krokus.

V důsledku útoku bylo také hospitalizováno zhruba 115 lidí, uvedla dříve ruská vládní agentura TASS. Šest desítek ze zraněných je ve vážném stavu, během páteční noci a sobotního rána došlo ke všem nejnutnějším operačním zákrokům.

Telegramový kanál Baza uvedl, že v době teroristického útoku se na místě nacházelo kolem 6200 lidí. Podle informací kanálu Shot byla řada těl nalezena na toaletách a v kancelářích, kam se lidé pokusili ukrýt před teroristy a při následném požáru se tam udusili, což potvrdil i kanál Mash.

Rusko zadrželo podezřelé z teroristického útoku v Moskvě

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám