Hlavní obsah

Čerpací stanice v Machačkale na jihu Ruska se během vteřiny proměnila v peklo na Zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počet obětí exploze a požáru na benzinové stanici v Machačkale na jihu Ruska stoupl na 35, oznámila v úterý agentura Interfax s odvoláním na místní zdravotníky. Nejméně 66 raněných bylo hospitalizováno, deset z nich je ve vážném stavu, uvedl první náměstek ruského ministra zdravotnictví Viktor Fusenko.

Výbuch v MachačkaleVideo: Reuters

 
Článek

Machačkala je správním centrem Dagestánu, jedné z autonomních republik na ruském severním Kavkazu.

Mezi oběťmi jsou tři děti, dalších 13 dětí bylo zraněno, uvedl na svém webu listu Kommersant s odvoláním na regionální úřady. Zraněných je celkem osm desítek.

Požár, který vypukl v pondělí pozdě večer, zachvátil plochu 600 metrů čtverečních, než se 260 hasičům podařilo ho uhasit. „Vypadá to tu jako ve válce,“ vylíčil situaci očitý svědek podle agentury Reuters.

Foto: Russian Emergencies Ministry, Reuters

Exploze čerpací stanice v Machačkale

Šéf Dagestánu Sergej Melikov na tiskové konferenci za příčinu požáru na stanici označil výbuch kontejnerů naproti benzince. Jeho příčiny se zjišťují.

První informace byly o výbuchu přímo v Machačkale, radnice později upřesnila, že se benzinka nachází na samém okraji města.

Do Machačkaly odletěl na pokyn ruského ministra zdravotnictví Michaila Murašky tým lékařů z Moskvy. Ministr pro mimořádné situace Alexandr Kurenkov nařídil přepravit raněné z Machačkaly do Moskvy, letadlo Il-76 s lékařskými přístroji je v pohotovosti, dodal Kommersant.

Ve vybuchlé továrně u Moskvy vyvíjeli strategický bombardér nové generace

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám