Hlavní obsah

Pilota americké stíhačky, která se zřítila do moře, našli mrtvého

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lakenheath

Pilot americké stíhačky F-15C Eagle, která se v pondělí zřítila do Severního moře východně od Velké Británie, byl nalezen mrtev. Uvedl to server Air Force Times s odvoláním na vyjádření letectva.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Americká stíhačka F-15C z ze základny Lakenheath.

Článek

Stíhačka F-15C z 48. stíhacího křídla, které vzlétla z britské základny Lakenheath, se kolem 9:40 místního času (10:40 SELČ) zřítila do Severního moře. Podle vyjádření jednotky byl stroj na běžném výcvikovém letu.

Do Severního moře se zřítila americká stíhačka

Evropa

Po pádu bylo vyhlášeno pátrání a o pomoc byla požádána britská pátrací služba. Té se podařilo najít vrak letadla. Podle pobřežní stráže byly na místo vyslány helikoptéra a záchranné čluny. „Směřují tam i další plavidla, která se nacházela v okolí,” dodala stráž.

Později velitel americké jednotky plukovník Will Marshall řekl ve videovzkazu, že pilot byl nalezen mrtev: „S těžkým srdcem potvrzuji, že pilot zříceného F-15C Eagle byl nalezen a bylo potvrzeno, že je po smrti. Je to tragická ztráta pro lidi ze 48. stíhacího křídla.“

Příčina pádu zatím není známa.

Reklama

Výběr článků

Načítám