Hlavní obsah

Pět polských fotbalistů zemřelo po čelní srážce s kamiónem

Právo, pm
Aktualizováno

K výjimečné tragédii došlo v sobotu v katastru obce Werynia nedaleko města Rzeszow na jihovýchodě Polska. Čtyři fotbalisté z druholigového klubu Wólczanka Wólka Pełkińska ve věku 18 až 27 let zahynuli poté, co se mikrobus Volkswagen Transporter, který je vezl na zápas do Świdniku, čelně srazil s kamiónem. Pátý zemřel na následky vážného zranění v nemocnici v neděli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V mikrobusu bylo ve chvíli nehody celkem osm hráčů. Kromě čtyř, kteří zemřeli hned na místě, byli zbývající čtyři zraněni, dva lehce a dva těžce. O jejich životy bojovali lékaři v rzeszovské nemocnici, kam je převezla letecká záchranná služba. Jednoho z nich se lékařům již zachránit nepodařilo a v neděli zemřel. Informovala o tom televize TVN24.

Přesné příčiny nehody, k níž došlo v ostré zatáčce, nejsou zatím známé a vyšetřuje je policie společně s prokuraturou. Při nehodě přišli o život mimo jiné dva bratři a třetí byl převezen se zraněními do nemocnice.

„Velkou tragédii však zřejmě způsobila nepozornost řidiče mikrobusu. V momentě srážky byla totiž hustá mlha a silný déšť a v ostré zatáčce se vozidlo ocitlo v protisměru, kde se střetlo s velkým kamiónem,” uvedl mluvčí rzeszovské policie Jacek Kocan.

Řidič je jediným z mikrobusu, kdo nebyl zraněn. Stejně tak zůstal bez zranění řidič kamiónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám