Hlavní obsah

Pacienta v nemocnici ohlodávala krysa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně dvanáctkrát pokousala krysa mentálně postiženého pacienta v nemocnici St. Ebba v Epsomu v jihovýchodní Anglii. Na odsouzeníhodné zanedbání péče v zařízení upozornila rozčilená matka pacienta. O události v pondělí informoval britský server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaačtyřicetiletý Jason Ketley byl pod silnými sedativy a ležel na svém lůžku v nemocnici. Náhle vyběhl na chodbu, a až tehdy sestry zpozorovaly, že mu na krku visí zakousnutá krysa. Hlodavce odtrhly a usmrtily, muži, který je podle serveru duševně zaostalý, však krysí zuby na těle zanechaly asi dvanáct ran.

Později se o Ketleyově poranění dozvěděli i jeho rodiče s tím, že jej hryzla myšice, tedy menší druh hlodavce, navíc býložravý. Když však matka synovy rány spatřila, byla přesvědčena, že muselo jít o krysu.

„Měl hluboké stopy po zubech na celém rameni. Nevěřila bych, že v nemocnici mohou pobíhat volně krysy. Je to odporné,“ řekla matka pacienta.

„Byl pod silnými sedativy, bůhví, jak dlouho ho ta krysa ohlodávala,“ dodala.

Ketley byl následně převezen na jiné oddělení, kde jej očkovali proti tetanu, obrně a záškrtu.

Jak matka uvedla, nemocnici sdělila formální stížnost a nyní zvažuje žalobu.

K incidentu se vyjádřila také hlavní sestra v nemocnici. Podle ní je událost, k níž došlo už loni v listopadu, „šokující“. Jak uvedla, podle záznamů byla v zařízení viděna myš a následně přivoláni deratizátoři.

Reklama

Výběr článků

Načítám