Hlavní obsah

Ostrá kampaň na Slovensku pokračuje: Matovičův poslanec dostal v Lučenci vejcem a pěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrý předvolební souboj na Slovensku pokračuje, a to i s fyzickými útoky. Poslanec hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Jozef Pročko dostal v pondělí ve městě Lučenec pěstí a vejcem do hlavy.

Napadení poslance na SlovenskuVideo: Jozef Pročko

 
Článek

Pročko měl společně s dalšími členy OLaNO setkání s voliči na náměstí v Lučenci v Bánskobystrickém kraji, když se tam objevili lidé z proruské organizace Bratr za bratra.

Kandidáti OLaNO se rozhodli akci předčasně ukončit, aby nedošlo ke konfliktu, to však nepomohlo a jeden muž začal Pročka slovně napadat. Pak k nim přikročil druhý muž v tričku s nápisem Bratr za bratra a na poslance OLaNO začal házet vejce. Jedno vejce trefilo Pročka do hlavy.

„Pěstí mě ještě zezadu udeřil do hlavy,“ říká ve videu poslanec. Na náměstí přijeli městští strážníci, kteří však proti útočníkům nezasáhli a nechali je odjet s odůvodněním, že prý jde o střet zájmů. Blíže nic neřekli a z místa také odjeli.

Další bitka politika na Slovensku. Kandidáta zbili v soutěži vaření guláše

Evropa

Není to první ostrý incident v kampani před předčasnými volbami, jež se uskuteční 30. září. V srpnu v obci Mojtín v okrese Púchov na akci, jejíž součástí bylo vaření guláše, napadli kandidáta strany Svoboda a Solidarita (SaS) Miroslava Martinku. Kandidát na poslance skončil po útoku zakrvácený na zemi.

Expremiér kontra exministr

Asi největší pozornost si vysloužil konflikt mezi expremiérem Igorem Matovičem (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti OLaNO) a exministrem vnitra Robertem Kaliňákem (Směr-sociální demokracie) minulou středu před Úřadem vlády v Bratislavě. Tam se konala tisková konference strany Směr k migraci, kterou narušil Matovič na voze s ampliony. Vzápětí byl fyzicky napaden Kaliňákem, který se Matovičovi snažil vytrhnout z ruky mikrofon. Matovič kopl Kaliňáka do hrudi a kandidát Směru Richard Glück poté dvakrát udeřil Matoviče do tváře. Pak zasáhli policisté a členy Směru od automobilu odtlačili.

S debilem se nejedná. Fico schvaluje ránu pěstí Matovičovi

Evropa

Záznam fyzické potyčky mezi Robertem Kaliňákem a Igorem MatovičemVideo: Facebook/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Glück kandiduje za Směr z  53. místa kandidátky a ani po útoku na Matoviče z kandidátky neodstoupil. Kaliňák bude rovněž ve volbách kandidovat za Směr.

Minulou sobotu, přesně dva týdny před parlamentními volbami, se odehrála bitka na mítinku OLaNO v Bratislavě. Neznámý muž měl plivnout na kandidáta OLaNO Tomáše Holkoviče, který ho vzápětí dvakrát udeřil do tváře. Matovič v neděli oznámil, že Holkovič odstupuje z kandidátky OLaNO.

„Pokud by tak neučinil sám, stáhli bychom ho z kandidátky my,“ dodal Matovič. Holkovič, který je podle slovenských médií juniorským mistrem světa v kickboxu, byl na 44. místě kandidátky.

Na Slovensku se strhla další bitka na volebním mítinku

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám