Hlavní obsah

Ostatky pasažérky Costy Concordie se stále nenašly, objevili jen číšníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Ani po obrácení lodi Costa Concordia se nepodařilo nalézt ostatky všech cestujících. Informace o jejich objevení byly později bez dalšího vysvětlení popřeny. Potápěči ale v úterý zřejmě už našli tělo indického číšníka. Nezvěstná je stále italská turistka.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Loď Costa Concordia po narovnání z boku do normální polohy. Na snímku je zřetelná čára ponoru, plavidlo strávilo 20 měsíců na boku.

Článek

Mluvčí italské civilní ochrany Francesca Maffiniová uvedla, že se na lodi podařilo zřejmě najít ostatky číšníka: „Tyto ostatky nalezli záchranáři na třetí palubě. Podle několika nálezů soudíme, že by se mohly vztahovat k tělu mladého indického číšníka Russela Rebella”. Dodala, ale že to bude potvrzeno až za několik dní.

Úřad je opatrný, protože už jednou musel odvolávat informaci o nálezu ostatků. Pasažérka Maria Grazia Trecarichiová je tak stále nezvěstná.

Luxusní výletní parník Costa Concordia ztroskotal u břehů Itálie v noci 13. ledna 2012. Na palubě bylo 4229 osob, z toho 3200 turistů. Plavidlo najelo na mělčinu a částečně se převrátilo. Neštěstí nepřežilo 32 lidí.

Hlavním obviněným z neštěstí je bývalý kapitán Francesco Schettino, který nařídil, aby se loď nebezpečně přiblížila k ostrovu Giglio.

Loď se letos podařilo obrátit palubou vzhůru. [celá zpráva] Poté bylo oznámeno, že se našla těla posledních dvou obětí. [celá zpráva] To bylo nyní vyvráceno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám