Hlavní obsah

Osmimetrové vlny zabily dva turisty na výletní lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona
Aktualizováno

Dva turisté zahynuli, když výletní loď Louis Majesty ve Středozemním moři u španělského pobřeží ve středu zasáhly obří vlny o výši osm metrů. Dalších šest lidí bylo zraněno.

Článek

Mluvčí kyperské společnosti, která loď vlastní, uvedl, že tři abnormálně vysoké vlny rozbily okna na čele lodi na páté palubě. Stalo se to nedaleko severovýchodního pobřeží Španělska.

„Vlna rozbila sklo v oddílu první třídy a voda se dostala na palubu,“ sdělil mluvčí španělské pobřežní stráže. V oblasti dosahoval vítr rychlosti přes 100 km/h.

Síla vody byla taková, že zabila dva lidi, jednoho německého turistu a jednoho Itala. Jedna ze zraněných, 64letá Němka leží ve velmi vážném stavu ve španělské nemocnici.

Loď s 1350 cestujícími a 580 členy posádky mířící z Cartageny do Janova se kvůli tomu vrátila do Španělska a v Barceloně přerušila výletní plavbu, která měla trvat 12 dní. Loď potřebuje opravit.

Reklama

Výběr článků

Načítám