Hlavní obsah

Osm Švédů mělo na trajektu do Finska hromadně znásilnit pasažérku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Helsinky

Finská policie podezřívá osm mužů ze Švédska z toho, že společně znásilnili 45letou ženu. Mělo se to stát o víkendu na trajektu mezi Finskem a Švédskem, uvedl server Local.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se měl stát ve finských vodách. Žena tvrdí, že k ní do kajuty během noční plavby vtrhli opilí Švédové a znásilnili ji. Víkendové vyjížďky na trajektu mají Švédi v oblibě kvůli lacinějšímu alkoholu osvobozenému od daně.

Svědkové řekli švédskému listu Aftonbladet, že plavba byla divoká. Na palubě bylo podle nich mnoho lidí opilých a na diskotéce propukla bitka, kterou ukončila až ochranka. Jeden cestující popsal, že viděl údajnou oběť, jak s výrazem člověka v šoku sedí napůl svlečená v chodbě.

Policie zatkla pět mužů ještě ve Finsku, šestého na alandském ostrově a zbylé dva ve Stockholmu. Finové v pondělí pustili čtyři podezřelé muže na svobodu, jsou však dál součástí vyšetřování. Podle listu Expressen měla policie už dříve s některými z nich co do činění a jeden z nich byl odsouzen za distribuci drog a krádež.

Reklama

Výběr článků

Načítám