Hlavní obsah

Opilý Čech se na kole proháněl po rakouské dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honičku jako v akčním filmu způsobil v pondělí na jihu Rakouska 30letý silně opilý Čech. Na kole totiž vyrazil na dálnici A2. Když dostala dálniční policie informaci o cyklistovi, který směřuje po dálnici na Vídeň, vyrazila ho zastavit hlídka z Wolfsbergu. Jakmile cyklista spatřil policejní vůz, vypukla honička.

Foto: Mapy.cz

Opilého českého cyklistu zadrželi na rakouské dálnici A2 nedaleko Wolfsbergu.

Článek

Muž vjel do protisměru. Když ho policisté dostihli, odhodil kolo, přelezl živý plot a zmizel v přilehlém lese. Policisté ho okamžitě začali hledat a do pátrání byli nasazeni psovodi a vrtulník.

Na útěku muž stačil opět přeběhnout dálnici, přelézt plot a prchnout do lesa na druhé straně dálnice. Tam se ho podařilo policii konečně dopadnout. Čech neměl u sebe žádné doklady.

Na útěku utrpěl lehčí zranění, které mu ošetřili v nemocnici ve Wolfsbergu. Jeho totožnost se zjistila až v rámci policejní spolupráce v Drasenhofenu na rakousko-české hranici. Po ukončení vyšetřování proti němu bude vzneseno obvinění, napsala agentura APA.

Reklama

Výběr článků

Načítám