Hlavní obsah

Omilostněný vrah po návratu z bojů na Ukrajině upálil svou sestru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navrátilec z bojů na Ukrajině v ruském městě Zavolžje v Nižněnovgorodské oblasti v domácí hádce polil svou sestru benzinem a upálil ji. Muž jménem Oleg Grečko byl přitom už v březnu 2022 odsouzen na 11 let za vraždu kamaráda, brzy se ale dostal z vězení, když se v řadách ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny zúčastnil invaze na Ukrajinu, podotkl ruský telegramový kanál Baza.

Foto: Profimedia.cz

Wagnerovci v ulicích Bachmutu v dubnu 2023 (ilustrační foto)

Článek

Důvod čtvrteční hádky, která přerostla v hrůzný čin, byl podle vyšetřovatelů zcela malicherný. Žena zemřela krátce poté, co ji její bratr polil benzinem a zapálil. Sám Grečko, který se k činu přiznal, byl s popáleninami druhého a třetího stupně na rukou převezen do nemocnice, napsal kanál Baza.

Pětapadesátiletý Grečko byl odsouzen za vraždu i loupeže vícekrát. Loňský trest dostal za vraždu kamaráda, kterého v hádce dvanáctkrát bodl nožem a nakonec jej uškrtil drátem, podotkl regionální web Nižnij Novgorod Online.

Wagnerovci páchají trestné činy v Rusku. Policie nad tím zavírá oči

Válka na Ukrajině

Ten zřejmě z opatrnosti o muži nepíše přímo jako o wagnerovci, ale silně to naznačuje. „Existuje jen jeden způsob, jak se dostat z vězení o tolik dříve, a podmínečné propuštění to není,“ uvádí.

Dodal, že muž se domů vrátil v létě 2023, přičemž z další loupeže a krádeže byl obviněn už krátce poté. Nyní mu za výjimečně krutou vraždu sestry hrozí doživotí, upozornili vyšetřovatelé. Jde přitom už o několikátý případ, kdy trestanci naverbovaní wagnerovci pro boje na Ukrajině po návratu domů znovu vraždili.

Restart wagnerovců? Putin chce založit nové bojové skupiny

Válka na Ukrajině

Šest mrtvých, vypálené domy, násilí. Žoldnéř od wagnerovců se vrátil do rodné vsi

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám