Hlavní obsah

Obrazy zkázy na Rhodu zachycené kamerou Novinek

Vojtěch Bauer, Jakub Hajluk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasičům na Rhodu se po několikadenním úsilí podařilo dostat pod kontrolu hlavní ložiska lesních požárů. Po ohni zbyla spálená země a ruiny zničených domů a celých vesnic. Doutnající dřeviny připomínají, že je třeba pamatovat na stále aktivní malá ohniska, hlásí přímo z místa přírodní katastrofy zpravodajský tým Novinek.

Škody napáchané požárem na ostrově RhodosVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči už s požáry na Rhodu bojují desátý den. V noci na čtvrtek se stále vyskytovala menší ohniska u obcí Vati a Gennadi na jihovýchodě Rhodu, kde byly o víkendu tisíce lidí evakuovány.

Pomoci v boji proti šíření požárů by mohlo ochlazení, které dnes ukončí dvoutýdenní extrémní vedra v Řecku, kde teploty přesahovaly po řadu dní 40 stupňů. Podle meteorologů má být dnes v Řecku kolem 35 stupňů.

Tisíce Čechů

Podle Asociace cestovních kanceláří se na Rhodu nachází kolem 4500 českých turistů. Podle informací Novinek jenom Čedok měl ve středu na ostrově 1600 turistů a CK Blue Style 900.

Tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk Novinkám sdělil, že v současné době mají na ostrově 2000 klientů.

Nouzový stav kvůli požárům už platí na celém Rhodu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám