Hlavní obsah

Obětí střevní nákazy se stalo dvouleté batole

Novinky,
Hannover
Aktualizováno

První dětskou obětí střevní infekce, která je vyvolaná enterohemorhagickou bakterií E. coli (EHEC), se stal dvouletý chlapec z Dolního Saska, z města Celle. Zemřel v úterý, uvedla agentura DPA. Nákaza má už 37 obětí.

Foto: Profimedia.cz

Bakterie E.coli.

Článek

Batole zemřelo v úterý ráno. EHEC se nakazil i jeho desetiletý bratr a otec. Dítěti selhávaly ledviny a přestaly se u něj tvořit červené krvinky. Nemoc u něj vyvolala nebezpečný hemolyticko-uremický syndrom.

Doposud nejmladší oběti bylo podle institutu Roberta Kocha v Berlíně dvacet let. Většinu obětí tvořily dospělé ženy.

O úmrtí informovala mluvčí zemské vlády. Zpráva přišla v době, kdy už epidemie opadá. Počet nově infikovaných stagnuje, sdělil v úterý bavorský ministr zdravotnictví Markus Söder po setkání se spolkovou ministryní zemědělství Ilse Aignerovou. Ústup byl zaznamenán už na konci minulého týdne. [celá zpráva]

Podle pondělního sdělení Institutu Roberta Kocha se EHEC nakazilo 3228 osob. U 781 se projevil takzvaný hemolyticko-uremický syndrom, jenž má za následek chudokrevnost, poruchy nervového systému a selhávání ledvin. V Dolním Sasku si infekce EHEC vyžádala už dvanáct lidských životů.

Nemoc vyvolaly klíčky - buď brokolice, nebo česneku a papriček.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám