Hlavní obsah

Obamovi nebudou pozváni na svatbu Williama a Kate

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

První překvapení kolem chystané svatby prince Williama a jeho přítelkyně Kate je na světě. V dubnu příštího roku mají totiž mezi hosty chybět Obamovi – nebudou pozváni. S odvoláním na královského mluvčího to napsal list The Daily Mail.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Kate Midlletonová a princ William pózují v londýnském paláci svatého Jakuba

Článek

„Svatba nebude formální záležitostí, jelikož princ William není ani panovníkem, ani dědicem trůnu,“ řekl mluvčí.

Nabízí se však hned dvojí srovnání. Jednak cizí státníci zcela vyloučeni nebudou a přijet prý má třeba francouzský prezident Sarkozy s manželkou, jednak na svatbu rodičů – prince Charlese a Diany – v roce 1981 dvůr prezidenta USA pozval. Tehdy dorazila jen Nancy Reaganová, jelikož prezident se zotavoval ze zranění utrpěného při pokusu o atentát.

Dvojice ale trvá na tom, aby se jejich svatba podobala lidové veselici, a mezi zvanými proto mají být především lidé z 21 Williamových charit.

V době škrtů a úspor nemá být ani tak okázalá jako v roce 1981, kdy přijelo 3500 hostů.

William a Kate se naopak inspirují skromnými vdavky princovy babičky a nynější královny Alžběty II. v chudém poválečném roce 1947, napsal Daily Mail.

Související témata:

Výběr článků

Načítám