Hlavní obsah

Norský poslanec opět kradl. V létě sluneční brýle, teď sýry a lososa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský poslanec, a dnes již bývalý šéf levicové, marxisticky orientované strany Rødt (Červení) Bjørnar Moxnes, který v létě upoutal pozornost krádeží slunečních brýlí v letištní prodejně v Oslu, se zdá být nepoučitelný. Nedávno byl politik, člen parlamentního výboru pro zahraniční politiku a bezpečnost, opět přistižen.

Foto: Profimedia.cz

Bjørnar Moxnes na nedávné demonstraci před ministerstvem zahraničí v Oslu

Článek

Tentokrát „zapomněl“ v supermarketu zaplatit za sýry a lososa. Stejně jako v prvním případě se Moxnes i nyní „hodil marod“, aby se vyhnul nepříjemným otázkám svého okolí.

Souhlasil nicméně s rozhovorem pro deník Verdens Gang, i když jen online, protože prý osobního setkání není ze zdravotních důvodů schopen.

„Je pro mne velmi těžké přiznat sám vůči sobě i jiným, že mám psychický problém. Ale chci a musím proti tomu něco udělat. Mám za sebou několik obtížných let, které mne přivedly ke sebezničujícímu chování,“ uvedl politik.

Ten se po prvním skandálu vzdal funkce šéfa strany. Poslanecký mandát si ale ponechal, včetně členství ve zmíněném parlamentním výboru.

„Hluboce lituji, že jsem mnohé zklamal a že to znevažuje důležitou práci, kterou strana Rødt dělá,“ dodal na Facebooku.

V pracovní neschopnosti má poslanec zůstat zatím do konce listopadu. Poté se chce opět soustředit na politickou činnost. Obavy o svou politickou budoucnost prý nemá. „Myslím si, že moje problémy zatížily hlavně mé soukromí,“ uvedl.

Politika minulý týden vyslýchala policie, která věc vyřešila pokutou ve výši 15 tisíc norských korun (30 tisíc Kč). Žádná z ukradených položek prý nepřesáhla 500 norských korun (1000 Kč).

Rødt je malá opoziční strana. Ve 169členné sněmovně (Stortinget) má osm poslanců.

Norský poslanec byl přistižen při krádeži slunečních brýlí. Zachytila ho kamera

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám