Hlavní obsah

Neodpouštíme, nezapomínáme. Anonymous vyhlásili válku Islámskému státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válku po útocích v Paříži vyhlásili radikálům z Islámského státu hackeři z hnutí Anonymous. Prohlášení vydali prostřednictvím videa umístěného na internetu. Anonymous džihádistům slibují, že proti nim zahájí svou zatím největší operaci.

Anonymous vyhlásili válku Islámskému státu

 
Článek

„V pátek 13. listopadu se naše země, Francie, stala na dvě hodiny terčem několika teroristických útoků, k nimž jste se přihlásili vy, Islámský stát. Tyto útoky nemohou zůstat bez trestu,“ říká na videu francouzský mluvčí tradičně skrytý za masku Guye Fawkese, anglického vojáka a katolíka, který se na počátku 17. století neúspěšně pokusil vyhodit do povětří britský parlament.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Islámský stát je podle mluvčího „havěť, která zabíjí nevinné“.

„Proto se připravte na masivní reakci Anonymous. Vězte, že vás najdeme a nenecháme. Zahájíme proti vám tu největší operaci, očekávejte velmi mnoho kybernetických útoků. Válka je vyhlášena, připravte se. Neodpouštíme, nezapomínáme. Očekávejte nás,“ varuje muž na videu, který také vyjadřuje soustrast rodinám 129 obětí pařížských útoků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v Paříži zapalují svíčkyVideo: Reuters

Hackeři už na internetu zveřejnili seznam twitterových účtů, které šíří propagandu Islámského státu. Tvrdí také, že jich více než dva tisíce napadli.

Nynější akce nazvaná Operation Paris (#OpParis) následuje po podobné kampani v důsledku útoků radikálů v pařížské redakci magazínu Charlie Hebdo z počátku roku, při němž zemřelo 12 lidí.

Reklama

Související články

Hollande: Islámský stát zničíme

Francouzský prezident Francois Hollande oznámil, že země zintenzivní útoky proti Islámskému státu. Ten musí být podle něj zničen. Hollande to řekl v pondělním...

Výběr článků

Načítám