Hlavní obsah

Neočkovaní musí po příjezdu do Rakouska do karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Rakousko kvůli šíření koronavirové varianty omikron od pondělí zpřísní pravidla na hranicích. Lidé, kteří nemají doklad o očkování proti covidu-19 či o prodělání nemoci, budou muset povinně nastoupit do karantény. V pátek o tom informovalo rakouské ministerstvo zdravotnictví.

Ilustrační foto

Článek

I očkovaní a uzdravení přitom musí mít s sebou doklad o čerstvém negativním testu na koronavirus nebo o aplikaci posilující dávky vakcíny.

„Tato zpřísněná opatření na příjezdu jsou velkou výzvou zejména pro ty, kdo jezdí na vánoční svátky do zahraničí. Jsou ale nyní nutná k tomu, abychom dokázali v Rakousku zbrzdit šíření omikronu,“ uvedl ministr zdravotnictví Wolfgang Mückstein.

Rakouský parlament schválil zákon umožňující asistovanou sebevraždu

Evropa

Výjimku z nových pravidel mají těhotné ženy, osoby, které se zdravotních důvodů nemohou testovat, a děti do 12 let. Povinná karanténa neplatí ani pro pendlery: těm, kteří nemají doklad o vakcinaci či prodělání covidu-19, stačí pro přejezd hranic negativní test na koronavirus jako dosud.

Karanténa v Rakousku trvá deset dní, lze ji ale po pěti dnech ukončit v případě negativního výsledku provedeného PCR testu.

Reklama

Výběr článků

Načítám