Hlavní obsah

Záběry tornáda v Kielu. Vír překvapil lidi v přístavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Severoněmeckým městem Kiel se ve středu prohnal extrémně silný větrný vír, někteří hovoří o tornádu. Za sebou živel zanechal sedm zraněných, z nichž tři jsou ve vážném stavu. Vítr trhal střechy domů a lámal stromy jako třísky, píše server kn-online.de. Větrná smršť udeřila i na oblíbenou promenádu v městské části Düsternbrook und Wik. Kiel má zhruba 250 tisíc obyvatel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německým Kielem se prohnalo tornádoVideo: AP

 
Článek

„Na základě fotografií a videozáznamu předpokládáme, že se jednalo o tornádo,“ řekl Michael Bauditz z německé meteorologické služby (DWD). Přesněji to nedokázal zatím určit.

Lidé byli zraněni v místním veslařském klubu, když se snažili zajistit loď. Mluvčí hasičů řekl, že je tornádo vyzdvihlo do vzduchu a někteří z nich pak popadali do vody. Jiné udeřily do hlavy předměty létající kolem.

Svědkem řádění živlu byl i 52letý designér z Drážďan, který momentálně v Kielu pracuje na zakázce. „Najednou byl pár metrů před námi obrovský oblak, vítr bičoval vodu, převrhl loď veslařů, vyvrátil strom a najednou zmizel,“ popsal.

Podobně hovořil i řidič kamionu. „Ukryl jsem se ve svém autě a doufal, že všechno dobře dopadne. Něco takového jsem nikdy nezažil. To člověk vidí jen v televizi,“ popsal deníku Kieler Nachrichten. Jak rychle vír přišel, tak zase zmizel.

V Kielu uděřilo tornado

V polovině srpna způsobilo tornádo vážné škody ve Východním Frísku. Zanechalo za sebou roztrhané štíty domů a poničené střechy, převrácená vozidla či vyrvané ploty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám