Hlavní obsah

Německo uvolnilo omezení pro cestující z Británie či Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo vyškrtlo Británii, Indii, Portugalsko a Rusko ze svého seznamu oblastí s obávanými variantami koronaviru. Uvedl to v pondělí Institut Roberta Kocha (RKI). Z těchto zemí od středy lze do Německa cestovat za podmínky desetidenní karantény po příjezdu. Karanténu lze navíc zkrátit na pět dní negativním testem na covid-19.

Foto: Pool, Reuters

Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn

Článek

Čtveřice států byla přeřazena o kategorii níže mezi oblasti s častým výskytem koronaviru. „Pokud jste před vstupem pobývali v oblasti s vysokou incidencí, relevantní test nemůže být proveden dříve než pět dní po vstupu," upozornil RKI.

Před změnou klasifikace nesměli cestující z uvedené čtveřice zemí do Německa vstoupit vůbec, pokud tu neměli trvalý pobyt. I v tom případě ale museli po příjezdu strávit 14 dní v karanténě.

Konec roušek a návrat zaplněných stadionů. Anglie oznámila „Den svobody”

Koronavirus

Pondělní rozhodnutí přišlo tři dny poté, co kancléřka Angela Merkelová uvedla, že Britové, kteří mají po obou dávkách proticovidové vakcíny, by mohli brzy do Německa cestovat bez nutnosti karantény po příjezdu.

Britský premiér Boris Johnson i přes narůstající počet nakažených v pondělí potvrdil, že se od 19. července v Anglii zruší zbývající koronavirová omezení. Obyvatelé se tak například budou moci rozhodnout, zda budou na veřejnosti nosit roušky a dodržovat rozestupy. Uvolnění podle agentury Reuters ukáže, zda rychlý postup očkování poskytuje dostatečnou ochranu před vysoce nakažlivou koronavirovou variantou delta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám