Hlavní obsah

Německá školka chystala místnost pro sexuální hry dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemský úřad pro péči o mládež v německém Dolním Sasku zastavil ohlášený koncept „místnosti pro zkoumání těla“ ve školce provozované organizací Arbeiterwohlfahrt (Awo) Hannover.

Foto: Profimedia.cz

Stavění z kostek, děti v mateřské školce

Článek

Podle názoru úřadu ohrožuje pedagogický koncept v této podobě blaho dítěte a není udržitelný, uvedl mluvčí ministerstva školství v hlavním městě spolkové země, sdělil list Die Welt.

Už dříve deník Bild informoval, že školka zřízení takové badatelny oznámila v dopise rodičům a stanovila v něm pravidla.

Jedno z pravidel z dopisu, které má list k dispozici, mimo jiné zní: Každé dítě se samo rozhodne, zda a s kým chce hrát fyzické a sexuální hry.

Slovenská učitelka v mateřské škole nadýchala 2,7 promile

Evropa

Podle dalších pravidel se děti navzájem nesmí olizovat ani nic strkat do tělesných otvorů. Další návrh předpokládal, že „her na doktory“ se nesmí zúčastnit starší děti ani dospělí, kteří jim nesmějí ani přihlížet.

Smršť protestů

Na sociálních sítích se okamžitě zvedla vlna nesouhlasu. Nejhlasitěji protestoval muslimský otec dítěte, který zaslal stížnost úřadu pro ochranu dětí a mládeže.

Společnost Awo potvrdila, že koncepce je v současné době revidována s dozorovým orgánem a externími poradci.

V mateřských školkách Awo nejsou žádné místnosti, ve kterých by děti byly povzbuzovány nebo motivovány k nahotě nebo hrám na zkoumání těla, zdůraznila Heike Rahlvesová z vedení společnosti.

Namítala, že si organizace vytkla za cíl pouze zřídit „zóny intimity“, ve kterých se děti mohou převlékat, aniž by je někdo viděl.

Zároveň zde mohou odhalit vlastní tělesné odlišnosti. „Něčím takovým děti běžně procházejí, to není nic, co by jim ubližovalo,“ podotýká Rahlvesová.

Slovenská školka ukázala na besídce duhu a strhla se vlna nenávisti

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám