Hlavní obsah

Slovenská školka ukázala na besídce duhu a strhla se vlna nenávisti

Bratislava

Školka ve slovenském Popradu se raději omluvila, než aby byla na Facebooku vystavována dalším nenávistným komentářům pod příspěvkem z dětské besídky, kde se objevila duhová vlajka používaná mimo jiné jako symbol LGBT komunity. Ve středu na to upozornil deník SME.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vzhledem k tomu, že máme téma týdne Putování kapky vody, se u nás konalo divadélko k tomuto tématu. Veřejně se omlouváme za symbol, který byl zobrazen na jedné fotografii. Měl znázorňovat, že po dešti a východu slunce se objeví duha. Uvědomujeme si, že to byla chyba, ale záměrem nebylo projevit sympatie k LGBT komunitě,“ uvedlo vedení školky v svém oficiálním stanovisku.

Mateřská školka navíc příspěvek odstranila a v omluvě pokračovala.

„Moc nás mrzí útoky od lidí, které ani neznáme. Všechno se dá řešit klidně a lidsky. Každý dělá chyby a tato byla opravdu neúmyslná,“ dodalo vedení ústavu.

Varšavská prokuratura vyšetřuje papežův výrok, autorovi hrozí vězení

Evropa

Nepřítel tam, kde není

Deník Sme označil omluvu školky za šokující. „Veřejné distancování se od LGBT komunity je ukázkou toho, jak se boj proti právům sexuálních menšin provrtává až do institucí s nejmenšími dětmi, nastoluje strach z ´LGBT propagandy´a jak netolerantní a nevzdělaní lidé hledají nepřítele tam, kde není. V nevinném symbolu a jevu,“ uvedl list.

Přelomový rozsudek japonského soudu. Zákaz stejnopohlavních svazků je protiústavní

Svět

Pode deníku se jedná o fatální důsledek nenávisti vůči jinakosti a tolerování netolerantnosti na Slovensku. „Školka tento nátlak rozhodně neměla akceptovat,“ uzavřel deník Sme.

Reklama

Výběr článků

Načítám