Hlavní obsah

Nelegální migrace na balkánské trase vzrostla o 170 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet migrantů, kteří od ledna do září vstoupili nelegálním způsobem do zemí Evropské unie po tzv. balkánské trase, se meziročně zvýšil o 170 procent.

Foto: Michael Polák

Ilustrační foto.

Článek

Uvedla to ve čtvrtek unijní pohraniční agentura Frontex. Za zmíněné období je to mezi hlavními migračními trasami do EU nejvyšší nárůst.

CDU/CSU požaduje zpřísnění kontrol

V prvních devíti měsících letošního roku bylo na vnější hranici EU zadrženo celkem 228 tisíc migrantů bez povolení, což bylo nejvíce za toto období od roku 2016.

Němečtí konzervativci navrhují zavést kontroly na hranicích s Českem

Zahraniční

O sílící nelegální migraci do EU ve čtvrtek jednal v Berlíně Spolkový sněm. Opoziční konzervativní blok CDU/CSU kritizoval, že německé kontroly na hranicích s Rakouskem nedávají smysl, když chybí ostraha pomezí s Českem, přes které nyní do Německa vede migrační trasa.

„Spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová řekla, že chce zabránit nelegální migraci. Pak ale nedává smysl, když vyloučila kontroly na německo-české hranici, přes kterou nyní dochází k nejvíce nelegálním vstupům do Německa,“ řekla místopředsedkyně opoziční frakce CDU/CSU Andrea Lindholzová.

V řeckých vodách ztroskotaly dvě lodě s migranty, desítky mrtvých

Zahraniční

Konzervativci Spolkovému sněmu předložili návrh nazvaný Okamžité ukončení zvláštního přístupu k migrační politice v Evropě. V něm požadují po vládě sociálnědemokratického kancléře Olafa Scholze, aby výrazně přitvrdila svou migrační politiku.

Konzervativci rovněž chtějí, aby se společná migrační a azylová politika dostala na jednání říjnového summitu Evropské unie.

Reklama

Výběr článků

Načítám