Hlavní obsah

Naše práce, potvrdil úder na krymské vojenské letiště ukrajinský prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční vzdušný úder na vojenské letiště v Džankoji na Krymu, které Rusko používá jakou svou základnu, byl dílem ukrajinské armády. Potvrdil to ve středu večer prezident Volodymyr Zelenskyj.

Foto: Profimedia.cz

Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Děkujeme vrchnímu veliteli Syrskému za zorganizování této operace. Okupanti musejí trpět ztráty, každá ztráta je silou pro Ukrajinu,“ prohlásil mimo jiné Zelenskyj.

Institut pro studium války (ISW) k útoku v Džankoji uvedl, že šlo zřejmě o součást širšího plánu. „Zdá se, že ukrajinské údery proti ruským leteckým kapacitám na okupovaném Krymu i v Rusku samotném představují poměrně koordinovanou a rozsáhlou sérii a jsou zaměřeny konkrétně na ruské letectvo, protivzdušnou obranu a schopnosti radarové detekce,“ napsal ISW.

Odkazoval přitom také na středeční útok na radarovou stanici v Kovylkinu v ruské Mordvinské republice, k němuž se přihlásila ukrajinská vojenská rozvědka.

Ruské ministerstvo obrany (MO) k incidentu uvedlo, že ruská protivzdušná obrana zničila ukrajinský dron nad Mordvinskem.

Rusům na Krymu vzplálo vojenské letiště, slyšet byly exploze

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám