Hlavní obsah

Nákupní centra v Bělehradě i Sarajevu zachvátily plameny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S rozsáhlými požáry nákupních center bojovali ve středu hasiči v srbském Bělehradě i v bosensko-hercegovinské metropoli Sarajevo. V prvním případě plameny zachvátily budovy v čínské tržnici, do hašení se zapojilo zhruba osm desítek hasičů se třemi helikoptérami a 25 vozidly, hlásila agentura Reuters. V druhém případě hořelo v obchodním domě. Oba incidenty se podle tamních médií obešly bez zranění.

Požár tržnice v BělehraděVideo: Reuters

 
Článek

„Příčinou byl prý přímotop. Tvrdí, že přímotop explodoval, když ho zapnul jeden z Číňanů. Tak vznikl požár,“ citovala agentura Reuters Samira Baktiriho, jednoho z pracovníků bělehradské tržnice.

„Číňané vyhazovali zboží ven a skákali z terasy, když se dusili kouřem. S prací tady je ale konec. Už jednou tu začalo hořet, teď už podruhé. Díky bohu se nikomu nic nestalo,“ vypověděl jeho kolega Ivan Nikolič.

Mohutný požár u Moskvy. Obří obchodní centrum zachvátily plameny

Evropa

Na místě hořelo už v roce 2021, tehdy plameny zničily většinu areálu tržnice, podotkl v této souvislosti web B92.

V Sarajevu hořel obchodní dům Heco, v jehož areálu se kromě obchodů a restaurací nachází také hotel. Hasiči na místo dorazili krátce po vypuknutí požáru, práci jim ale komplikoval mimo jiné nedostatek hydrantů v okolí, informovala tamní stanice ATV s tím, že požár se už podařilo dostat pod kontrolu. Příčina neštěstí se zatím vyšetřuje.

Exploze v Jerevanu: počet obětí stoupl na šest, 15 pohřešovaných

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám