Hlavní obsah

Exploze v Jerevanu: počet obětí stoupl na šest, 15 pohřešovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jerevan
Aktualizováno

Obří exploze v neděli otřásla obchodním centrem Surmalu v arménské metropoli Jerevanu. Při výbuchu skladu zahynulo podle aktualizovaných informací z pondělního rána šest lidí, přes 60 dalších utrpělo zranění, mezi nimi velké množství dětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Exploze v Jerevanu: počet obětí stoupl na šest, 15 pohřešovanýchVideo: Reuters

 
Článek

Nález třetí oběti potvrdilo arménské ministerstvo pro mimořádné situace. V pondělí ráno pak údaj aktualizovalo na šest mrtvých.

„Našli jsme tělo ještě jednoho mrtvého. Počet obětí stoupl na šest,“ citovala ruská agentura Interfax z komuniké ministerstva pro mimořádné situace. Dalších 15 lidí se podle něj pohřešuje. Agentura TASS informovala o 17 pohřešovaných. Záchranné týmy pokračovaly v pátrání po přeživších i v noci.

Foto: Vahram Baghdasaryan, ČTK/AP

Hasiči dostávají pod kontrolu požár skladiště v arménském Jerevanu

Šéf resortu Armen Pambuchčjan uvedl, že požár byl uhašen, nebezpečí však podle něj představuje silný vítr. Záchranné týmy budou podle ministra pokračovat v pátrání po přeživších i v noci.

Místní média citovala mluvčího jerevanských úřadů, podle kterého výbuch nastal ve skladu zábavní pyrotechniky. Někteří svědci uvedli, že nejprve došlo k prvnímu výbuchu, a když lidé na místě začali pomáhat zraněným, ozvala se ještě další exploze.

Z počátečního vyšetřování ministerstvo pro mimořádné situace vyplývá, že část budovy se skladem zábavní pyrotechniky se po explozích zřítila. Místo výbuchu se nachází asi dva kilometry od centra města.

Na sociálních sítích lidé zveřejňují záběry plamenů a dýmu v místě neštěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám