Hlavní obsah

Nad Srbskem se málem srazila dvě dopravní letadla

Právo, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad

Doslova o vlásek vyvázla z hrozící katastrofy dvě plně obsazená civilní letadla v leteckém prostoru nad srbským Bělehradem. Dva letouny se zřejmě vinou porouchaných navigačních systémů dostaly do stejného letového koridoru. Ve středu to napsal izraelský deník Ha’arec s tím, že k incidentu došlo už v pondělí.

Článek

Teprve na poslední chvíli před jistou katastrofou jeden z pilotů dokázal strhnout řízení jiným směrem. Šlo o stroj Boeing 777 izraelské společnosti El Al se 120 pasažéry na palubě a letadlo francouzských aerolinek Air France.

„Letadla se k sobě přiblížila na 300 metrů, než pilot El Al pohotově strhl řízení stranou,“ popsala malér agentura Bloomberg. „Těsně před tím, než by se stroje srazily, poplachové zařízení vyburcovalo oba piloty a pilot El Al rychle změnil kurs, aby zabránil katastrofě,“ doplnil server Israel.INN.com.

Vysoce rizikovou situaci zřejmě způsobila porucha palubních přístrojů v jednom z letadel, napsal bez bližšího upřesnění Ha’arec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám