Hlavní obsah

Na východě Ukrajiny prý zaútočil sebevrah s dodávkou plnou výbušnin

Kyjev
Aktualizováno

Na vojenské kontrolní stanoviště na východě Ukrajiny údajně zaútočili vzbouřenci s dodávkou naloženou výbušninami. Alespoň to tvrdí ředitel ukrajinského Centra pro vojenskopolitická studia Dmytra Tymčuk.

Foto: Gleb Garanich , Reuters

Kontrolní stanoviště ukrajinských vojáků. Ilustrační foto

Článek

Útok měl být podniknut u města Kamjanka v Doněckém kraji. Podrobnosti Tymčuk nesdělil, kromě toho, že řidič za volantem dodávky zemřel.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ukrajinská armáda v pondělí zahájila frontální útok na Doněck a Luhansk. Podle vzbouřenců si operace vyžádala desítky mrtvých a velké škody. Doněcká radnice v pondělí uváděla pět mrtvých civilistů.

V Doněcku s miliónem obyvatel, kam se separatisté před časem přesunuli z dobytého Slavjansku, nasadila podle předáka samozvané Doněcké lidové republiky Andreje Purgina armáda také letectvo a používá rakety Grad.

Podle ukrajinského serveru Cenzor jsou vojáci ostřelováni z ruského území a v noci na úterý byli poprvé napadeni z moře, z ruské lodi u Novoazovsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Ukrajinské síly udeřily na Doněck

Ukrajinské síly zapojené do protiteroristické operace ATO postupují na východě země ve třech směrech, uvedla Ukrajinska pravda s odvoláním na tiskovou službu...

Výběr článků

Načítám