Hlavní obsah

Na Ukrajině vyšetřují poslance, který odjel s rodinou na Maledivy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské úřady vyšetřují, zda poslanec Jurij Aristov neporušil zákon, když odjel i s rodinou na dovolenou na Maledivy. Představitelé země mají zakázáno vycestovat do zahraničí na dovolenou a muži, kteří podléhají branné povinnosti, pak potřebují k vycestování ze země speciální povolení.

Foto: Profimedia.cz

Maledivy. Ilustrační foto

Článek

Případem se zabývá ukrajinský Státní úřad pro vyšetřování (SBI), který posuzuje, zda Aristov při žádosti o opuštění země neposkytl úřadům nepravdivé informace, podotkl web listu Ukrajinska pravda. Podle vyšetřovatelů mu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.

Jak SBI uvedla, vyšetřování odhalilo, že Aristov byl v polovině července se svou ženou a dětmi na soukromém ostrově na Maledivách, v úřadu ale oznámil, že je nemocný. Nejdříve byl na tři dny pracovně v Polsku, následně ho ale na Maledivách objevila ukrajinská média.

Noc v hotelu Waldorf Astoria Maldives, kde jej média objevila, stojí od 100 tisíc korun výše. V ukrajinských médiích se pak mylně objevila informace, že noc v hotelu začíná na ceně 100 tisíc amerických dolarů. I tak však jde o nemalý skandál.

Aristov již sepsal rezignační dopis, který bude projednáván na příští schůzi parlamentu, uvedl předseda ukrajinského parlamentu Ruslan Štefančuk.

Svazky stodolarovek. Ukrajinský soudce byl zadržen při přijetí úplatku

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám