Hlavní obsah

Na Ukrajině se znovu ztratili pozorovatelé OBSE

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck
Aktualizováno

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) ztratila kontakt se svými pozorovateli na východní Ukrajině. Čtyři její zástupci vykonávali svoje úkoly východně od Doněcku. Ve městě se vyostřuje situace, separatisté tam vyhlásili zákaz nočního vycházení.

Foto: ČTK/AP

Proruské síly v Doněcku. Ilustrační foto

Článek

Podle serveru BBC ztratila organizace se svými pracovníky kontakt už v pondělí večer. Doteď se ho nepodařilo obnovit.

Na Ukrajině pobývá několik set pozorovatelů OBSE, v příštích měsících má jejich počet vystoupat až na 500. Úkolem jejich civilní mise je získávat informace nezbytné k analýze situace na východní Ukrajině, kde bojují proruští radikálové s úřady a armádou.

Tým pozorovatelů OBSE zadržovali separatisté už jednou. Ve vojenské skupině, kterou drželi vzbouřenci ve Slavjansku, byl i český zástupce. Sedmičlennou skupinu propustili až po osmi krušných dnech. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Doněcku chodí darovat krev, aby pomohli obětem bojůVideo: Reuters

Vyhlásili zákaz nočního vycházení

V Doněcku se v uplynulých dnech bojovalo tvrdě o letiště. Vládní síly v pondělí oznámily, že už ho mají pod kontrolou. Při střetech podle nich padlo 50 separatistů. [celá zpráva]

Vypjatá situace ve městě ale trvá. Vláda, kterou povstalci vytvořili, tam vyhlásila zákaz nočního vycházení. U správních budov navíc nesmí parkovat auta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám